Vatandaşlara Gâvur Eziyeti

22 Haziran 2017, 18:12
Bu makale 6878 kez okundu

 
Yıllardır Kahramanmaraş’ın beyni ve aynı zamanda kalbi olan Trabzon caddesinde esnaflık yapmaktayız.
Lakin şu 2 aydan beri ben ve benim gibi esnaflar normal ciroların yarıdan da azı satış yapmaktalar ve birçoğunun dükkân kiraları veremedikleri kanaatindeyim.
Benim mağazamın karşısında Yaşar Pastanesi var kim ne derse desin bu gün Yaşar Pastanesi bir Dünya markasıdır.
Turistlerde zaten Kahramanmaraş’a gelince ilk gidecekleri mekân Yaşar Pastanesi olmakta. Çünkü bir turist gelince ne Büyükşehir’in nede Turizm Kültür Müdürlüğünün turistleri bilgilendireceği bir ofis bir mekân bulunmamakta. Sadece valilik köşe başında o güzelim iş yerinde bir iki tane bilinçsiz insan çalışmakta.
Kahramanmaraş’a turistler geldiği zaman nerede gezelim dediklerinde Kapalı Çarşı ve Kale diyoruz acaba neden Kaleye yönlendiriyoruz bunu bilen var mı?
Kalede bir tane atıl vaziyette top birde sanal bir müze var orada ise in cin top oynamakta kaleye gidince bir cazibe var mı ben bilmiyorum sizler biliyor musunuz?
Erkoç döneminde ne kadar anıt varsa yıkıldı ve yıktırıldı örnek verecek olursak Ulu Cami’nin önünde ki anıt onun 200 metre aşağısında ki anıt onunda 200 metre aşağısında ki anıt bile söküldü. Demirciler çarşısı desek içler acısı esnafların yıllardır kullandığı iş yerlerine bir yağmur yağdığı zaman dükkânları adeta göl olmakta sadece demirciler çarşısı mı? Çarşıbaşı da öyle, Kapalı çarşıda öyle.
Velhasıl turistleri gezdireceğimiz ne bir tarihi yerimiz nede cazibeli bir mekânımız bulunmamakta.
Kahramanmaraş’ı turizmde tanıtımında sahip çıkacak bir kimse göremiyorum.
Kahramanmaraş’ta çok şey var özel idare binası desen dünya’da en ucube bina olarak tarihe geçmiştir, Büyükşehir belediyesi karşısında ki kültür merkezi denilen yer desek ucube bir alanda resmen saklamışlar gelen giden yapanlara ne kadar kötü söylese ben burada az diyorum.
Bu gün Gaziantep’e gittiğimiz zaman bir adres sorunca birinci alt geçidi geç karşına bir üst geçit gelir iki daha üst geçit geç diye adres tarif ediyorlar. Kahramanmaraş’ta ise şimdiye kadar 2 tane alt geçit yapıldı ikisini de al birini vur ötekine.
Tamam tarihimize kültürümüze sahip çıkamıyorsak bari şehrimizin göbeğinde ki kalbi ve beyni olan Trabzon Caddesine sahip çıkalım.
Siz diyeceksiniz geç kaldık bence hiçte geç kalmadık Başkan Erkoç’u takip etmek, ikna etmek gereklidir. Eğer Trabzon Caddesini yeniden çift şeritli araç trafiğine açarsak Kahramanmaraş hem trafik yönünden hem de park yeri yönünden rahatlar diyorum.
Ben sizin sesiniz olacağım bana yazmamı istediğiniz konuları 0 546 612 91 75 cep numaramdan ulaştırabilirsiniz.

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 2 yorum mevcut

    • VELİ BAKAR 6 yıl önce yorumlandı

      trabzon caddesi kale ulu cami turistlik carsi olmalidir. böyle toz toprak kir pas olmamiş

    • seyma civan 6 yıl önce yorumlandı

      toz toprak cadde. turizm de bir mado vardi marasta . o da bitti.

    banner666
    Tümü Anket
    Havaalanı kavşağın da hangi anıt olsun ?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    Arşiv

    banner967